Engagera dig

Vill du engagera dig för effektiv altruism i Sverige? Eller vill du bara träffa andra som är intresserade av effektiv altruism? Här kommer några förslag på vad du kan göra!

Först och främst, se till att följa oss på Facebook och Twitter för att få kontinuerliga nyheter från effektiv altruism-rörelsen i Sverige.

Kom på en aktivitet

Vi anordnar föreläsningar, fika-träffar och andra event. Självklart vill vi träffa dig där! På Meet Up uppdaterar vi om alla event som vi anordnar.

Hjälp oss utvecklas

Vill du hjälpa till att anordna en föreläsning, skriva en debattartikel, designa flygblad eller något helt annat – vi behöver dig!

Vi hjälper gärna till om du har du en idé till ett projekt som du tror kan göra mycket gott. Kanske vill du hitta en samarbetspartner eller ha hjälp att söka pengar.

Starta en egen förening

I Sverige finns förutom föreningen Effektiv Altruism Sverige ett mindre antal lokala föreningar och sammanslutningar, de flesta på universitet och högskolor. Till exempel har Handelshögskola i Stockholm, Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms universitet aktiva studentföreningar.

Hör av dig till oss om du vill ha hjälp att komma i kontakt med andra intresserade på dig ort eller lärosäte.

Bjud in oss att föreläsa

Tillhör du en skola, ett företag eller annan organisation som skulle vilja höra mer om effektiv altruism och diskutera dessa frågor med oss? Kanske vill ni få hjälp med att bli mer effektiva i ert etiska förhållningssätt eller bara låta era elever eller medarbetare få ta del av lite nya perspektiv?

Vi besöker er mer än gärna, helt kostnadsfritt. Kontakta oss så bokar vi en tid!

Kandidera till förtroendeuppdrag

Varje år, på årsmötet under hösten, väljer vi en ny styrelse för föreningen Effektiv Altruism Sverige. Vi är alltid på jakt efter personer som kan bidra till att vi utvecklas, oavsett om du tidigare varit engagerad eller inte.

Är du intresserad av att kandidera, vill nominera någon annan eller bara veta mer om vad det skulle kunna innebära? Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Donera pengar

Ett av de bästa sätten att göra gott är att skänka pengar. Men det gäller att ge till de allra bästa välgörenhetsorganisationerna.

Organisationen GiveWell utvärderar välgörenhetsorganisationer som arbetar med fattigdomsbekämpning och global hälsa.

Animal Charity Evaluators är en organisation som arbetar med att hitta de bästa möjligheterna att hjälpa djur genom att donera pengar.

Vill du se till att hålla igång ditt engagemang framöver? Många effektiva altruister har skrivit på organisationen Giving What We Can’s pledge att under resten av sina liv årligen skänka minst 10 % av sina inkomster till effektiv välgörenhet.

Förbättra din karriär

80 000 timmar. Så mycket tid kommer du lägga på din karriär. Vad du gör under dessa timmar är ett av ditt livs viktigaste beslut. Men genom vilket jobb kan du förbättra världen mest?

80000 Hours hjälper dig att ta reda på hur du kan göra så mycket gott som möjligt under ditt yrkesliv.

Hur vill du engagera dig?
Fields marked with an * are required